lördag 4 november 2017

171016 Nya Zeeland - dag #03

Det är morgon lokal tid när vi landar i Sydney och här får jag även hälsa på dom som kom från Kastrup. Känns som att det ska bli en rolig resa och vi verkar vara ett härligt gäng.

Flygresan mellan Sydney och Christchurch tar bara 3 timmar. Under flygresan får man fylla i ett formulär där man försäkrar sig om att man inte tar in något förbjudet. Kontrollerna är väldigt noggranna, efter dokumentkontroll och att väskan hämtats på bandet är det bagaget som ska kontrolleras. Får frågan om jag förstått alla frågor och får sedan slutligen genomlysa såväl incheckat som handbagage.  


På flygplatsen möts vi upp av vår guide Angelica. Hon kommer ursprungligen från Tyskland men har bott på Nya Zeeland sedan många år tillbaka.

Hon berättar bland annat om den jordbävning som drabbade Christchurch 2011, en av landets värsta naturkatastrofer. I staden finns ett minnesmonument bestående av vita stolar för att hedra alla dem som dog i jordbävningen. Intressant är att dom faktiskt inte blivit vandaliserade en enda gång.
1 kommentar:

  1. Ett trevligt och annorlunda minnesmonument och vad bra att det har fått vara i fred!

    SvaraRadera