lördag 4 november 2017

171018 Nya Zeeland - dag #05

I dag har vi ledig tid i Dunedin under förmiddagen. Här ska finnas en kyrka som kan vara värt ett besök så jag bestämmer mig för att gå dit.


Ganska mäktigt på insidan


Resen fortsätter i dag väster ut mot Te Anau där vi senare i kväll ska besöka en grotta för att titta på lysmaskar


Denna gula buske har spritt sig över hela landet. Tidigare har man försökt ta bort den genom att bränna upp den, men det har istället fått motsatt effekt.


Många vackra vyer från bussfönstret


Vi stannar i Gore för att äta lunch


Längre väster ut börjar bergen torna upp sig. Det är väldigt vackert men tydligen en okontrollerad skogsbrand längre bort.Dags att göra ett fotostopp


Marken var väldigt mjuk och såg ut att vara täckt av någon gråaktig mossa.Dags för en gruppbild


Vår guide Angelica, alltid lika glad och engagerad


Efter ankomst och lite ledig tid i Te Anau är det dags att ta en båt för att åka till den grotta där lysmaskarna finns. Det är väldiga vyer och verkar väldigt orört.
En guide tog oss ner i en grotta som stundtals var så trång att man fick böja sig ner ordentligt. Det är mörkt och forsande vatten överallt. Vi kliver in i en liten båt utan motor och tittar upp mot lysmaskarna som lyser upp som stjärnor i natten. Dessa lysmaskar är lite speciella eftersom dom endast lyser om dom är hungriga. Därför finns det alltid fler lysmaskar än man kan se med blotta ögat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar