söndag 5 november 2017

171024 Nya Zeeland - dag #11

I dag ska vi lämna både Nelson och Sydön, kommer åka upp till Picton och därifrån ta färjan över till Wellington som ligger på Nordön. 


Det är inte så ofta man ser barrskog på Nya Zeeland och den barrskog som finns är ofta inplanterad där träden står i raka linjer. I det här fallet har delar av träden avverkats.
  

Det är en fin morgon, helt vindstillaEn säl simmar runt en boj och solar sig


Vägen upp till Picton är krokig men så vacker att ett fotostopp nästan inte går att undvika. Ska man med färjan till Nordön behöver man verkligen tid på sig för det går inte att köra fort här.
Vår färja


Det tar ca en timme för oss innan vi kommer ut på öppet vatten, det totala tiden mellan Picton och Wellington är ca 3 timmar
Vi har kommit till NordönSnart framme i Wellington som börjar torna upp sig därborta


Åker upp till en utkiksplats där man kan få en bra vy över staden. Wellington är landets huvudstad, men dock inte den största. Invånarantalet är nästan 400 000 invånare.
Eftermiddagen har vi ledig tid att upptäcka Wellington på egen hand och Angelika har tipsat oss om botaniska trädgården. Jag och några till från gruppen åker dit med en cabel car.Detta är en tui och kan kännas igen på dom två påsarna den har på halsen.


Inte så många städer som har trådbussar, åtminstone inte där jag varit.ParlamentsbyggnadenDagen avslutas på en italiensk restaurang inte långt från vårt hotell

1 kommentar: