onsdag 8 november 2017

171026 Nya Zeeland - dag #13

I dag har vi en heldag i Rotorua, en stad som framförallt förknippas med en rik maorikultur och sin geotermiska aktivitet. Det märks att det är många turister som åker hit, då det finns många hotell här.
  

Åker till en jättelik lada där dom på en scen ska visa upp olika sorters får och hur fårklippning går till.


Intressant att se vad många olika typer av får det finns på Nya Zeeland, men kanske inget jag skulle lägga pengar på att se igen. 


Visar upp hur man klipper ett får, tyvärr är hans mikrofon dålig så hör nästan ingenting av vad han säger. 


Efter fårklippningen åker vi för att beskåda områdets geotermiska aktivitet. Överallt ångar det från marken och man kan känna en svag doft av svavel som ungefär luktar som "ruttet ägg".


Häftigt med kokande lera
En gejser börjar spruta vatten rätt upp i luften så vi skyndar oss alla dit för att ta kort
Har lite ledig tid i Rotorua innan vi senare på kvällen blir hämtade med en buss för en maorishow med traditionell "Hangi"-middag. Så här går det till när man lagar en "Hangi":Innan maten är det dags för en maorishow, väldigt arrangerat men ändå bra gjort
Maten består av en buffé med bland annat sötpotatis, lam och lite av varje samt en buffé av tårtor och andra sötsaker.Efteråt är det nattvandring i området då lysmaskar lyser upp lite här och var, men inte i en grotta den här gången. Även om det är väldigt anpassat till turister är det definitivt ingen besvikelse, dagens höjdpunkt.1 kommentar: