söndag 22 juli 2018

180704 Japan dag 5

Ska i dag åka ut till ön Miyajima inte så långt från Hiroshima Åker en kortare bussresa för att sedan ta en båt över. Ön ska främst vara känd för dess röda torii-port samt för helgedomen Itsukushima.


 Båtturen över tar bara 10 minuter.


Ganska storslaget landskap när vi närmar oss ön.

Väl framme på ön stöter vi på många nyfikna hjortar, som verkar helt orädda och nog är ganska vana med turister.


Äntligen har man Torii-porten i sikte och än så länge är det inte så många andra turister här än vi. Beroende på om det är ebb eller flod ser det ut som att porten flyter i vattnet.



Vår guide visar oss öns helgedom från 1500-talet. I Japan är det i regel ok att komma ledigt klädd vid besök i tempel och helgedomar. Naturligtvis ska man visa hänsyn och man bör "tvätta händerna/rena sig" på ett visst symboliskt sätt först. 


Här förvaras också några tunnor med den japanska spritdrycken Saké


Går omkring lite på ön. Det är varmt och lätt att bränna upp sig. Träffar på några hjortar som ligger och latar sig i solen.


Äter också lunchen på ön och tar sedan båten tillbaka för att åka till Kobe. En ganska lång busstur där vi nästan åker hela vägen tillbaks till Osaka. Bussen vi åker runt med är ganska stor och vi har alltid 2 säten för oss själva. Det finns dock ingen toalett på bussen.... vilket gör att man alltid måste planera toalettbesöken i samband med att vi gör ett stopp.


Kobe ligger i närheten av både Osaka och Kyoto och är väldigt känt för sitt kött. Kobe beef är känt över hela världen och nu ska även vi få testa hur det smakar. Köttet är väldigt mört, men gör misstaget att doppa köttet i sås så att jag inte kan känna alla smakerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar