söndag 22 juli 2018

180705 Japan dag 6

Åker i dag vidare till Kyoto som ligger i närheten av Kobe. Regnet vräker ner och det är långa bilköer men kommer till sist fram.


Dagens program börjar med ett besök i helgedomen Fushimi Inari Shrine. Den är speciellt känd för dess många torii-portar som slingrar sig flera kilometer genom området.


Det intensiva regnandet gör att jag väljer att inte gå så långt, hade vädret varit bättre hade jag nog gått lite längre genom dessa unika stigar av torii-portar.


Innan vi åker vidare för lunch får jag syn på denna udda toalett där man förutsätts hålla i sig, men dom har också vanliga toaletter.


Till lunch äter vi chanko nabe, en slags gryta som kokas upp vid bordet. Innan maten behöver man ta av sig skorna vilket är ganska vanligt på restauranger här i Japan.


Efter lunch besöker vi buddisttemplet Kiyomizu, dock får man inte se så mycket av hur det ser ut från utsidan eftersom det delvis är under renovering.



I närheten av templet finns även en kyrkogård


Besöker en marknad men det är trångt med folk i den smala gången där det säljs lite allt möjligt. Vad sägs exempelvis om dessa "små bläckfiskar på pinne" med ägg inuti? Jag åt ingen av dessa men köpte däremot te som rostades bakom disken.


Det är en intensiv dag i dag, innan middag är det dags för besök vid den gyllene paviljongen Kinkakuji. Visst är det en fin plats men också mycket trängsel och paraplyer.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar