söndag 22 juli 2018

180703 Japan dag 4

Tar en rundtur i Kurashikis gamla traditionella stadsdel, Kurashiki Bikan. Det regnar tyvärr i dag så att undvika få regndroppar på linsen är en utmaning.


Intressant att man i Japan på många ställen fortfarande verkar ha elledningarna hängande i luften.


Kommer upp till en utsiktsplats med utsikt över Kurashiki.

Återigen ständiga kontraster mellan gammalt och nytt.



Lämnar Kurashiki och äter längs vägen lunch på en bufférestaurang där man även kan grilla sitt kött vid bordet. Fortsätter sedan till Hiroshima.


Det första vi gör när vi kommer till Hiroshima är att besöka fredsmuseet. Atombomben över Hiroshima fälldes den 6 augusti 1945, egentligen inte så länge sedan ur ett historiskt perspektiv. På en monter på museet demonstreras hur en vanlig glasflaska smällt och tryckts ihop efter atombomben.


Föremål som hittats.

I anslutning till museet finns fredsparken där det på en sten står "we will never make the same mistake again" på japanska. 


Härifrån kan man också se ruinen "Atomic Bomb Dome". Kanske inte så vacker men en påminnelse att vi inte får glömma vad som hände den 6 augusti 1945.


Senare på kvällen beger vi oss till en lokal restaurang för att testa maträtten Okonomiyaki. En maträtt som kan tillredas på olika sätt som en slags omelett eller fylld pannkaka.

Restaurangen ligger i en trång lokal och man måste ta en liten och trång hiss för att ta sig hit. Många kända personer har varit här men det hade inte varit så lätt att hitta hit själv. Vid ett stekbord förbereder kockarna maträtten med bl.a. nudlar, sallad, bacon, en tunn pannkaka och ett ägg.


På toppen lägger dom lite lök och delar dom sedan i hälften.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar