söndag 22 juli 2018

180711 Japan dag 12

Dagen börjar med ett besök i templet Sensoji beläget i stadsdelen Asakusa. Det är över 30 grader varmt och många turister här i dag.



Denna symbol kan för oss lätt förväxlas med nazisternas svastika, men detta är en buddistisk vänsterställd symbol och har inget med nazisternas svastika att göra. Svastikan är mycket gammal och populär i vissa delar av Asien såsom här i Japan och symboliserar bland annat buddistiska tempel och kartor.


I närheten av templet kan man kyla ner sig i värmen genom kall luft som blåser ut. Första gången jag sett något liknande.


I närheten av templet syns också Tokyo Skytree, Japans högsta byggnadsverk och världens näst högsta med sina 634 meter.


Intressant med övergångsställen där man kan gå över från alla håll.


Äter vår sista gemensamma lunch enligt programmet.


Hittade en rolig skylt på restaurangen


Fortsätter vidare till en plats med utsikt över Regnbågsbron.


Här finns också en mindre kopia av Frihetsgudinnan.


Avslutar dagen i det kända underhållningsdistriktet Ginza. Ginza är indelat i olika avenyer men kanske inte så mycket att se egentligen om man inte vill shoppa. Tokyo känns överlag mindre genuin än exempelvis Kyoto, Osaka och Hiroshima.



Inga fler aktiviteter står på programmet förutom flygresan hem i morgon. Jag och några andra bestämmer oss för att besöka Tokyo Tower. Vi tar oss dit med ett tåg som går runt staden som i en cirkel. Systemet är dock lite rörigt eftersom en typ av biljett inte automatiskt gäller för alla typer av färdmedel.


På väg med JR-Line


Tokyo Tower är 332,6 meter högt, vi nöjer oss dock med observationsvåningen på 150 meters höjd. Väl uppe kan man känna att tornet faktiskt gungar lite lätt.


Är där precis i skymningen när staden långsamt förvandlas till "ett hav av ljus".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar