söndag 22 juli 2018

180708 Japan dag 9

Regnet har äntligen upphört och vi åker i dag in i landet. Vårt första stopp blir den världsarvslistade byn Shirakawa Go.


I Shirakawa Go håller man traditionen att bygga hus med vasstak fortfarande vid liv. Vi börjar med att passera en häftig bro.


Därefter besöker vi ett av husen i området som man valt att öppna för turister. Givetvis måste man ta av sig skorna innan man går in.


Huset är i flera plan och trästegar länkar de olika våningarna.


Här finns också diverse bruksföremål.


Det är så genuint och vackert överallt att det nästan tar andan ur en.






Efter besöket i Shirakawa Go är det dags för lunch. 


Egentligen skulle vi ha besökt en annan by i dag också, men de senaste dagarnas regnande gör det osäkert om vägen dit är öppen. Vår guide föreslår istället att vi åker till en plats där man odlar wasabi vilket också låter spännande.


På vägen dit åker vi på mindre landsvägar och det tar sin lilla tid. Detta gör samtidigt att man får se Japan bortom städerna och de större vägarna.



Landskapet är på vissa ställen kuperat och på andra väldigt platt, allt från berg och floder till risodlingar och bebyggelse.



Så var vi äntligen framme vid Daio Wasabi Farm. Wasabi är det där gröna man får till sushi som jag alltid hoppar över. Det är en slags "grön pepparrot" som bland annat odlas här i Japan. Under här odlas wasabi...


...och så här ser grödorna ut. Det är roten man använder.


Fortsätter sedan till Matsumoto där vi äter en välsmakande buffé med amerikanskt tema.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar